Izveštaj sa orijentiring takmičenja Dan čistih planina 2021

Na terenu Brezje planine Rajac, u subotu 04. septembra 2021.održano je orijentiring takmičenje Dan čistih planina 2021. koje se bodovalo za 12. kolo Orijentiring lige Srbije na srednjim distancama. Korišćena je karta razmere 1:10000, ekvidistance 5m iz 2017. godine sa korekcijama iz avgusta 2021. Staze je isplanirao Bojan Komarčević a za štampu pripremio Čedomir Paunović. Kontrolor trke bio je Dragan Nikolić.

Ukupno je učestvovalo 139 takmičara iz 14 orijentiring klubova.

Na startu su bili Duško, Jova, Jelena i Dušan, na cilju Snežana, Rajka, Dimitrije, Srdjan, Miša, Dule i Mia. Na terenu Vladan, Dejan i opet Dimitrije.

Bujnost vegetacije u septembru mesecu kao i tehnička komponenta staza, doprineli su nešto dužem boravku takmičara na stazama. Rekli bismo kao šalu: takmičari su mogli duže da uživaju na stazama po izuzetno lepom vremenu. :)

Na startu su bili dostupni dodatni opisi kontrola, na cilju je bila dostupna tekuća voda i voda u flašicama a tokom takmičenja organizator je obezbedio praćenje rezultata uživo što je novina koja se tek od nedavno primenjuje na takmičenjima u Srbiji.

Po završenoj trci nije bilo žalbi. Takmičarima koji su osvojili prva tri mesta u svim takmičarskim kategorijama podeljene su medalje.

Rezultati su objavljeni na zvaničnoj orijentiring grupi Orijentiring saveza Srbije.

Dečija trka za decu do 10 godina organizovana je sa kartom i kontrolnim karticama za merenje vremena provedenog na stazi. Svim takmičarima ove trke koji su prošli stazu, njih 18,  podeljene su medalje.

Informacije o takmičenju i poziv objavljeni su na Prvom programu Radio Beograda i na radiju Beograd 202. kao i u Sportskom Žurnalu.

REZULTATI

REZULTATI DEČIJE TRKE

 

Leave a Reply