P. D. Pobeda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 RSS vesti


Web prijatelji:

Strana se učitava


Beograd, Srbija

Planinarski klub "Pobeda" je najbrojniji planinarski klub u Srbiji sa preko 2000 članova i najvećim brojem akcija, izleta i pohoda. Osnovne aktivnosti kluba su: izleti, planinarenje, sportska orijentacija, alpinizam, i nadasve druženje sa ljudima raznih profesija, nacionalnosti, koje sve povezuje humanost i ljubav prema prirodi.
------

Akcije u toku:

Pantokrator (960 m/m), Krf - Kasiopi
- 16 - 28. septembar 2014.

Vodja akcije je Branislav Makljenović.


Najave akcija:
Najnoviji izveštaji:

Petzeck(3283m) Austrija
- 00. 0000.


Velebit, Pag, Ugljan, Pašman - 02 - 07. septembar 2014.

Jastrebac - 06 - 07. septembar 2014.

Saopštenja:

Obaveštenje o nastavku donatorske akcije za obnovu planinarske kuće „Dobra Voda“
Donatorskom akcijom u 2013 godini u kojoj je učestvovao značajan broj članova kluba, prikupljena su značajna sredstva (blizu 100.000 dinara) i tim sredstvima postavljen je vodovod i pokriven deo krova na objektu koji se koristi kao ostava.

Zahvaljujemo svim donatorima.

Produžavamo donatorsku akciju i u ovoj godini, pozivamo planinare da se pridruže akciji. Svoje priloge možete dati u kancelariji kluba ili predsedniku za ovu kuću B. Soskiću.

YU Mountain mailing lista
Ako želite da budete u toku svih planinarskih zbivanja, prijavite se na YU Mountain mailing listu. Uputstvo o ovome možete videti ako kliknete na strelicu.  

19. 09. 2014.
Petzeck(3283m), Austrija
Planinari Pobede se uspešno vratili sa uspona na Petzeck(3283m) najvišeg vrha Schobergruppe u Koruškoj. Na vrh izašlo, u zimskim uslovima, 34 planinara. Pored Pobedaša na usponu su učestvovali i planinari iz Tuzle, Novog mesta, Doboja, Kikinde, Loznice, Požarevca, Kragujevca, Sremske Mitrovice i Rume. Vođe: Z.Kovljenić, B.Marinović i V.Matković 

16. 09. 2014.
Jakupica, 20-21.09.2014.
Obaveštavamo učesnike i zainteresovane za ovu akciju, da je promenjen program – odnosno skraćen na polazak u subotu i povratak u nedelju. U programu akcije je izostavljen odlazak na Vodno i Matku, a ostao je samo uspon na Solunsku Glavu.
Vođa puta.

14. 09. 2014.
Srednji Velebit, Pag, Ugljan, Pašman 02-07.09.2014. vodič M.Lončar
Kada smo, posle noćnog putovanja, tog jutra otvorili sanjive oči i izašli iz autobusa, u samo jednom trenu, bura je zamrsila naše kose, sledila ugrejana tela i skoro nas pomerila sa mesta. Da, ponovo smo došli tu – na Velebit, tu ‘velebnu’ planinu, čije se ime ovde izgovara sa strahopoštovanjem, ljubavlju, odanošću, ponosom. 

07. 09. 2014.
Veliki put 2014
Izveštaj sa ovogodišnjeg Velikog puta možete pogledati ovde 

02. 09. 2014.
Pezcek
Prijavljeni za uspon na Pezcek treba da ponesu vreću za spavanje u Ratačama. Vojna kasarna koja je adaptirana u planinarski dom, nema posteljinu.
Zbog velikog interesovanja mesto obezbedjuju samo oni koji blagovremeno uplate avans.
Pozdrav
V.Matkovic

29. 08. 2014.
Zlatar i meandri Uvca, avgusta 2014. (vodič - Milan Lončar).
Uspešno završen izlet na Zlatar i Uvac, pa svratite do Picase da pogledate kako nam je bilo lepo. 

28. 08. 2014.
Slovenija,01 - 10.avgust 2014 ( vodič Milan Lončar )
Autobus se zaustavio u Rudnom Polju (1335 m), na velikom parkingu i tu su izašli „Triglavaši“(kako smo ih nazvali, ili „grupa A“), njih sedmoro. „Grupa B“, naša grupa, brojala je 11 planinarki. Eh, da ... bez ijednog muškarca, nažalost. Ipak raspoložene i nasmejane, ostavivši „grupu C“ da se smešta u Koči pri Savici, krenule smo...ali gde i kako, pročitajte u nadahnutom izveštaju Mace 5rović.  

27. 08. 2014.
Petzceh
Otkazuje se uspon na Petzceh planiran za 29-31 avgust zbog uspešno izvedene akcije na Mon Blan.
Izlet če biti održan od 12-14 septembra. Izvinjavamo se prijavljenima i molimo da potvrde promenu termina.
Vodja
V.Matković

Mon Blan
Jutros se uspešno vratila trinaestočlana ekipa PK Pobeda, iz Beograda, sa Mon Blana, najvišeg vrha Francuske i zapadne Evrope (4807 m).
Mon Blan je večiti izazov za svakog planinara, sa puno teških tehničkih detalja u zimskim uslovima. Samo dobro utreniranoj ekipi je pristup slobodan. Više puta odlagan uspon konačno je uspešno izveden, zahvaljujući najavljenim dobrim vremenskim uslovima, željom mladih i iskustvom
naših starijih planinara kojima je ovo bio i peti izlazak na vrh.
Vremenski uslovi do vrha su bili izvanredni, najavljeno pogoršanje vremena za popodne se promenilo za prepodnevne sate, upravo kada je naša
ekipa bila na vrhu. Povratak je bio po nezapamćenom nevremenu (vetar, sneg i magla). Samo zahvaljujuci iskustvu i adekvatnoj opremi za
navedene uslove, naši planinari su se vratili do sigurnog planinarskog doma. Na Mon Blan se popelo dvanaest planinara. Pored planinara Pobede, na usponu su bili i planinari kragujevačkog Žeželja, beogradske Avale i Bajine Bašte.
Ekipu su uspešno vodili Zoran Stepanović i Vladislav Matković.  

25. 08. 2014.
Uspon na Mon Blan
Po veoma lošim vremenskim uslovima 12 planinara (od ukupno 13) uspelo je da izadje na vrh. Spustili su se u Tetrus, gde će prenoćiti.

24. 08. 2014.
Mon Blan
Danas je jedna grupa otišla u Valo, a druga je ostala u De Guteu. U ponedeljak bi trebalo da smo na vrhu. Pozdrav svima. Vlada

19. 08. 2014.
Veliki put Pobede
14.08. ujutru, vratilo se 39 planinara sa Velikog puta Pobede. Planinarska akcija je izvedena u potpunosti prema planu sa usponom na najviši vrh Norveške i Skandinavije Galdhopigen 2469m. Po treći put su Pobedaši, zajedno sa planinarima iz drugih društava Srbije i Slovenije, bili na najsevernijoj tačci Evrope-Nordkappu. Na velikom putu su planinari uživali u prirodnim lepotama Švedske, Finske, Norveške, Danske i Nemačke kao i u njihovim kulturno-istorijskim znamenitostima. Veliki put Pobede je opravdao svoje ime i tradiciju. 

11. 08. 2014.
Novosti iz Skandinavije
Fotografije Nebojše Bošnjaka sa Velikog puta i sa uspona na najviši vrh Skandinavije Galdopigen. 

09. 08. 2014.
Veliki put
Dvadeset planinara se popelo na najviši vrh Skandinavije Galhopigen. Uspon izveden preko glečera i po divnom vremenu. Sada smo u Bergamu i večeras putujemo za Oslo.

05. 08. 2014.
Pozdrav iz Norveške
Nakon Lofotskih ostrva obišli smo Tronthajm. Danas obilazimo najlepše fjordove. Večeras stižemo u Alesund. 

Nedstat Basic - Free web site statistics